Klein concert, groot succes

Gistermiddag gaven niemand minder dan Lucky Fonz III en Go Back to the Zoo samen een uniek miniconcert in tramlijnen 9 en 10.

Om half vier ’s middags verzamelden de mannen van Go Back to the Zoo en zanger Lucky Fonz III zich op het Leidseplein en stapten in op tram 10 om een live-concert te geven. Deze tramlijn gaat dwars door hartje Amsterdam, dus dat leverde veel verraste gezichten op. De zanger van GBTTZ, Cas Hieltjes, vertelt: ‘Het is heel wat anders dan het podium. Het is ook heel persoonlijk. Normaal zit ik altijd in deze tram als ik naar de stad ga, dus dat we hier nu optreden maakt het nog leuker.’

Terug naar de roots
Naast het bekende nummer Electric van Go Back to the Zoo en Ik heb een meisje van Lucky Fonz III improviseren ze er ook op los. En dat tot vreugde van de tramgangers. Waar het eerst nog wat onwennig was, krijgt Lucky Fonz III de passagiers uiteindelijk zelfs zo ver met zijn nummer mee te zingen. De conductrice vindt het zelfs zo interessant dat zij haar werk even laat liggen en het hele optreden aandachtig naar het concert luistert. En niet alleen de toehoorders zijn enthousiast: hoewel de artiesten nog nooit samen hebben opgetreden, bevalt het van beide kanten goed. Lucky Fonz III: ‘We zijn eigenlijk een beetje omhooggevallen straatzangers. Als we dit niet zouden kunnen, dan kunnen we niets. Dit hoort ook wel een beetje bij onze roots.’

Toegift op de Dam
Eenmaal aangekomen op de Dam beginnen de mannen al snel te spelen. Het publiek stroomt steeds meer toe. Verzoekjes zijn meer dan welkom en zowel Nederlandstalige als Engelstalige nummers komen voorbij. Een toeschouwer is Lucky Fonz III zelfs zo dankbaar voor het optreden, dat hij van de zanger een plectrum mee naar huis krijgt. Langzaam aan wordt het daarna rustiger op de Dam, maar dat mag de pret niet drukken. Een klein select groepje blijft over en zo gaat het ineens van een miniconcert naar een intiem concert.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=tYw61h95v0o]

Categories: CJP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *