Alles over de kus

Een handboek over kussen, waarom ook niet? moet schrijfster Lana Citron gedacht hebben. Handboek voor de kus is een nuttig en tegelijkertijd een uitermate vermakelijk boek, waarin de kus volledig wordt uitgelicht.

Handboek voor de kus is een boek waarin wel 215 pagina’s gevuld zijn over maar één onderwerp: kussen. Het boek is eigenlijk een ontdekkingsreis voor de echte zoenfanaat, want na het lezen van Handboek voor de kus is zoenen niet alleen meer in het begin van je relatie spannend..

150 verschillende kussen
Het boek bevat ontzettend veel verschillende kussen. Wist jij dat naast de ‘gewone’ kus er ook nog iets bestaat als een ketterkus, de kontkus of de schandblokkus? Waarschijnlijk niet en dat is precies waarom dit handboek zo leuk is. Het is niet alleen romantiek wat de klok slaat. Er worden ook vieze en hilarische dingen verteld. En daarnaast wordt bij bijna elke kus teruggekoppeld naar een verhaal uit de geschiedenis. Dit maakt het handboek af en toe een beetje saai, maar om alleen al de gekke benamingen van de kussen zorgt het boek voor hilariteit.

Interessante weetjes
Naast de verschillende kussen kom je in het handboek ook interessante weetjes tegen. Wist je bijvoorbeeld dat een embryo na zes weken al lippen heeft en dus in staat is te kussen? Of dat je met kussen toch nog twee tot zes calorieën in een minuut verbrand? Allemaal weetjes die je meer leren over de kus. En voor de mensen onder ons die nog nooit hebben gezoend (?!) wordt ook nog eens haarfijn uitgelegd hoe je dit nou precies moet doen.

Nog wat grappige vondsten:
‘Het behoeft geen betoog dat een kus el’lip’tisch (sic) is! Wat voor woord is een kus? Een ‘voegwoord’ natuurlijk! En weet je waarom een kus op een roddel lijkt? Het gaat van mond tot mond..’ Lana Citron

‘Vrouwen herinneren zich nog steeds die eerste zoen als mannen de laatste alweer zijn vergeten.’ Gourmont

Naast al die leuke weetjes staat het handboek ook vol met illustraties, artikelen, infographics en foto’s. Dus ben jij een echte zoenfanaat, maar toch toe aan wat nieuwe tips? Lees dan Handboek voor kus, want dat zorgt ervoor dat zoenen nooit meer gaat vervelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *