Wie ben ik?

Alieke Hoogenboom (29)
Woonachtig in Leiden, opgegroeid in Roelofarendsveen en een tussenstop gemaakt in Amsterdam. Ik ben eind 2014 afgestudeerd aan de master Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden. Ik houd van schrijven, fotografie, mode en lekker eten. Ik maak sinds kort mijn eigen kleding en ik ben verslaafd aan series.

Werk
Ik heb van 2014 tot en met 2018 gewerkt op de redactie van het Leidsch Dagblad. Eerst een paar maanden als verslaggever Kaag & Braassem, daarna werd ik verantwoordelijk voor de productie van verhalen uit de gemeente Katwijk. Ik maakte achtergrondverhalen, reportages, portretten en nieuwsitems, zowel voor print als online.

Overige ervaring
Tijdens de opleiding Redactie & Mediaproductie aan de Hogeschool van Amsterdam (2008-2012) liep ik stage op de redacties van jongerenorganisatie CJP en tijdschrift Marie Claire. Voor Het Parool schreef ik een reportage over de tweedehandsmarkt De IJ-hallen in Amsterdam. Later, tijdens de pre-master en master Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden, publiceerde ik een artikel in Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken en een verhaal op de website Leiden.nu. Ik heb daarnaast ruim drie jaar voor het regionale maandblad Hier! in de regio geschreven.

U kunt contact met mij opnemen via alieke.hoogenboom@hotmail.com
Benieuwd naar mijn volledige CV? Kijk op mijn Linkedin
.