Wie ben ik?

Alieke Hoogenboom (31)
Woonachtig in Leiden, opgegroeid in Roelofarendsveen en een tussenstop gemaakt in Amsterdam. Ik ben eind 2014 afgestudeerd aan de master Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden. Ik houd van schrijven, fotografie, mode en lekker eten. Ik ben verslaafd aan series en maak voor mijn eigen bedrijf Studio Piek kleding & accessoires op de naaimachine.

Werk
Sinds mei 2021 werk ik als copywriter bij Crossphase. Van 2014 tot en met 2018 heb ik gewerkt op de redactie van het Leidsch Dagblad. Eerst als verslaggever Kaag & Braassem, daarna werd ik verantwoordelijk voor de productie van verhalen uit de gemeente Katwijk. Ik maakte achtergrondverhalen, reportages, portretten en nieuwsitems, zowel voor print als online.

Overige ervaring
Ik schrijf al ruim acht jaar voor het lokale tijdschrift Hier! In de regio. Daarnaast publiceerde ik in Het Parool en Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken en op de websites van UWV Perspectief, Vensterbank Leiden, CJP.nl en Leiden.nu. Tijdens de opleiding Redactie & Mediaproductie aan de Hogeschool van Amsterdam (2008-2012) liep ik daarnaast stage op de redacties van jongerenorganisatie CJP en tijdschrift Marie Claire.

U kunt contact met mij opnemen via alieke.hoogenboom@hotmail.com
Benieuwd naar mijn volledige CV? Kijk op mijn Linkedin
.